*Jamie Oliver's Vis met Frites

Ingrediënten

  • - 2 liter plantaardige frituurolie
  • - zout
  • Voor de vis:
  • - 4 stukken kabeljauwfilet of schelvis a 200 g
  • Voor het beslag:
  • - 1 kopje bloem
  • - 1 kopje bier
  • - 2 eieren
  • het eiwit dient stijfgeklopt te worden
  • Voor de frites:
  • - 1 kg geschilde en in grove frites gesneden aardappelen

Bereidingswijze

1. Giet de olie in een kookpan of friteuse en verwarm de olie tot 160?C. 2. Bak de frites 4 minuten zodat ze zacht worden maar nog niet bruin zijn. 3. Mix de bloem en het bier, voeg de eidooiers toe en schep vervolgens het stijfgeklopte eiwit door het beslag. 4. Verwarm de olie tot 180?C en bak de frites totdat ze bijna goudbruin zijn. 5. Haal de vis door het beslag en frituur deze samen met de frites zodat beide goudbruin gebakken zijn. 6. Laat alles uitlekken op een schaal met keukenpapier, bestrooi met wat zout en serveer met brood, boter en zoetzure augurken en eieren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 831x

Jouw laatst bekeken recepten