*Jamie Oliver's zeeduivel met pancetta en broo

Ingrediënten

  • . 450 g schoongemaakte zeeduivelstaart of een andere vlezige soort witte vis
  • . 1 1/2 ciabattabrood zonder korstjes
  • . 4 takjes verse rozemarijn van elk 25 cm
  • . 1 teen knoflook
  • gepeld
  • . olijfolie extra vierge
  • . zeezout en zwarte peper uit de molen
  • . 12 plakjes pancetta of mager rookspek
  • . 1-2 eetlepels goede balsamico-azijn

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220?C. Snijd de zeeduivel in blokjes van 2.5 cm en doe die in een kom, samen met stukjes ciabatta van dezelfde grootte. Neem de bovenste 5 cm van de takjes met rozemarijnblaadjes in je hand en haal je duim en wijsvinger langs het takje naar beneden zodat de naaldjes eraf vallen. Doe die in een vijzel en stamp ze samen met de knoflook fijn. Roer er vervolgens 5-6 eetlepels olijfolie extra vierge door. Schenk dit over de stukjes zeeduivel en brood en hussel. Maak nu de spiesjes. Snijd de rozemarijntakjes schuin af zodat ze een scherp puntje krijgen. Rijg er eerst een stukje zeeduivel op en dan een stukje brood. Herhaal dit drie keer en strooi een klein beetje zout op het spiesje. Wikkel nu 3 plakjes pancetta losjes om elk spiesje heen, weef het een beetje tussen en om de stukjes vis en broodjes. Leg de spiesjes op een bakplaat, sprenkel er de rest van de olijfolie en rozemarijn over en bak ze 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot het brood krokant en goudbruin is. Sprenkel een beetje balsamicoazijn over elk stukje zeeduivel en ten slotte wat extra olijfolie en het sap van de bakplaat.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 813x