Kabeljauw met ananas en banaan

Ingrediënten

  • moot kabeljauw (kan ook uit de diepvries
  • maar dan wel zelfstandig laten ontdooien
  • dus niet in de magnetron)
  • ? klein blikje ananaspartjes
  • halve banaan (ongeveer een ons)
  • eetlepel gemalen gember (uit een potje)

Bereidingswijze

Dit gerecht is lekker met rijst. Maak die eerst en houd ?m warm, zodat je er tijdens het koken geen omkijken meer naar hebt. Droog de vis af. Strooi een paar eetlepels bloem op een bord, voeg daar wat zout bij, roer door elkaar. Haal de vis aan twee kanten door dit mengsel. Snijd de banaan in plakjes, maak het blikje ananas open en zet de gember klaar. Bak de vis in een koekenpan met half olie en half boter. Eerst aan beide kanten dichtschroeien, dan vuur wat lager zetten. Af en toe omkeren. Hoe lang het duurt hangt een beetje van je vis af. Ongeveer een kwartier tot twintig minuten zal het wel zijn. Let op: rauwe vis is glazig van kleur, als het door en door melkwit is en een beetje bruin aan de buitenkant is het goed. Vijf minuten voordat de vis klaar is ananas, banaan en gember in een klein pannetje (met een beetje gesmolten boter) doen en warm laten worden. Deksel op de pan. Weinig roeren anders wordt het pap.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 649x

Jouw laatst bekeken recepten