Kabeljauw op Florentijnse wijze

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilets600 g gehakte diepgevroren spinazie400 ml melk40 g boter40 g bloem100 g geraspte kaasmuskaatnootversgemalen peper1/2 kl zout2 blokjes magere visbouillon

Bereidingswijze

Breng 2 liter water met de bouillonblokjes aan de kook. Ontdooi de bevroren spinazie. Verwarm de oven voor op 180C. Als de bouillon kookt, het vuur wat zachter zetten en de kabeljauwfilets in de bouillon gedurende 8 min. koken. Bereidt een bechamelsaus: smelt de boter in een steelpan, voeg er al roerend de bloem bij en laat het mengsel schuimen. Neem de pan van het vuur en voeg er de koude melk in een keer aan toe onder krachtig kloppen. Breng dit mengsel al roerend aan de kook en blijf roeren tot het dik wordt. Voeg aan de saus 50 g geraspte kaas, muskaatnoot, peper en 1/4 kl zout toe. Als de spinazie ontdooit is, giet je het overtollige vocht weg en breng op smaak met 1/4 kl zout en peper. Schep de spinazie in een vuurvaste schotel, verdeel de goed uitgelekte visfilets over de spinazie en giet hierboven de kaassaus bestrooid met de rest van de kaas. Schuif de schotel in de voorverwarmde oven en laat 15 tot 20 min. bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha