kalfsblanquette

Ingrediënten


Bereidingswijze

wortel in schijfjes snijden; Knoflooktenen pletten; Meng 30 gram boter met de bloem en koud bewaren; 2 ei-gelen klutsen.In de pan het vlees ondergieten met koud water en langzaam aan de kook brengen. - Afschuimen tot er geen schuim meer komt. - De ui, wortelschijfjes, de knoflooktenen, bouquet garni en een zout en hele peperkorrels erbij doen. - Een uur heel zachtjes laten koken met de deksel op de pan. - Kook de uitjes met de suiker, wat zout en peper (poeder) net zo lang tot ze zacht zijn maar niet gekleurd. - Sauteer in een andere pan de champigons met 30 gram boter en het citroensap tot ze zacht zijn - . Wat zout en peper erover doen. - Als het vlees zacht is uit de pan halen en de chapmpignons met alle vocht erbij gieten. - Even laten doorkoken en dan de inhoud van de pan zeven in een andere pan (die van de champigons bv) en de saus inkoken tot 6 dl. - Dan stukje voor stukje de bloem/boter er in mengen. Goed roeren ! Je krijgt nu een gebonden saus. - Dan de eigelen erdoor mengen en erop letten dat de saus nu NIET meer mag koken. - Tevens een mespunt nootmuskaat erdoor mengen. - Dan het vlees en de uitjes, champignons en wortel er terug inkieperen en de boel doorwarmen zonder te koken. - Net voor het serveren de peterselie er doorheen roeren.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha