Kalfsfricassee op grootmoeders wijze

Ingrediënten

  • -600 g kalfslapjes
  • -1/2 liter water
  • wat zout
  • -versgemalen witte peper
  • -100 g gesneden soepgroenten
  • -1 uitje (fijn gesnipperd)
  • -6 witte peperkorels
  • -takje tijm
  • -stukje laurierblad
  • -wat foelie
  • VOOR DE GEHAKTBALLETJES:
  • -125 g kalfsgehakt
  • -1 ei
  • -zout
  • peper
  • -1 klein geraspt uitje
  • -wat nootmuskaat en paneermeel
  • VOOR DE SAUS:
  • -30 g bloem en 30 g boter
  • -1/2 liter hete kalfsbouillon
  • -1 el citroensap
  • -1/8 l droge witte wijn
  • -1 eierdooier
  • -300 g aspergepunten (uit blik)
  • -220 g kleine (hele)champignons uit blik

Bereidingswijze

-breng het watre met de soepgroenten met wat extra peterselie, het gesnipperde uitje, peperkorrels, tijm, foelie en laurier aan de kook -trek hieruit in 20 min een geurige groentebouillon -zeef deze bouillon en breng terug aan de kook en laat het in stukjes gesneden kalfsvlees gaar worden in circa 60 min-ondertussen maken we de balletjes: --maak het gehakt aan met het ei, zout, peper, geraspt uitje, wat nootmuskaat en wat paneermeel -draai er niet te grote balletjes van -voeg de balletjes bij het vlees en de bouillon -breng op smaak met wat zout -als het vlees en de balletjes gaar zijn, scheppen we ze eruit en houden ze warm -maak van de bloem en de boter een witte roux -voeg er steeds roerend de bouillon bij, tot je een fluwelen saus hebt -roer tot slot het citroensap en de wijn, de uitgelekte champignons en de aspergepunten erdoor -laat alles op temperatuur komen en voeg vlees en balletjes toe -tot slot van het vuur de eierdooier erdoor roeren

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha