Kalfslever met ananas uit Cambodja

Ingrediënten

  • 1 verse ananas
  • geschild
  • van pitten ontdaan en in stukken gesneden of neem een groot blik ananas in stukjes en laat deze uitlekken
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
  • 1 ui
  • in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • geperst
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels arachide olie
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1/2 eetlepel palmsuiker
  • 1 eetlepel maizena of ander bindmiddel
  • 1 theelepel sambal oelek of zwarte peper uit de molen
  • 500 gr kalfslever
  • 8 dl water

Bereidingswijze

Meng in een kom 4 eetlepels water met wat maizena en vissaus. Roer dit goed door elkaar en zet apart. Doe de lever met 8 dl water in een pan en breng dit aan de kook. Zodra het water kookt, lever eruit halen en in dunne plakken snijden (dit gaat makkelijker dan de lever vaaraf snijden). Lever op een bord leggen, maar niet afdekken.Verhit een wok of koekenpan op een hoge temperatuur. Als deze heet is de olie toevoegen en wok rond draaien. Voeg ui en knoflook toe en laat goudbruin kleuren. Voeg daarna de lever, ananasstukjes en bleekselderij erbij. Goed roeren. Voeg suiker, sojasaus, sambal/peper en maizena toe. Onder voortdurend roeren wordt de saus dan dikker.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha