Kalfsoester, saus met citroen en kaas

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 8 dunne kalfsoesters
  • zout
  • peper
  • paprika
  • 1/2 dl witte wijn
  • sap van 1 1/2 citroen (1
  • 2 dl)
  • 30 g geraspte Sbrinz SWITZERLAND
  • 40 g geraspte Gruyere SWITZERLAND
  • 2 dl room
  • 1/2 citroen of limoen in fijne schijfjes voor het garnituur.

Bereidingswijze

Breng de kalfsoesters op smaak en bak ze kort aan beide zijden in de hete olie. Haal ze uit de pan en leg opzij. Deglaceer de braadpan met de witte wijn en met het citroensap. Doe er de Sbrinz en de Gruyere bij en laat die al roerend smelten, voeg er de room aan toe, breng eventueel op smaak en laat 5 min. pruttelen op een laag vuur. Warm het vlees op in de saus zonder het te laten bakken. Schik op een voorverwarmde schotel en garneer met de schijfjes citroen of limoen. Geef er een risotto bij met saffraan of een witte rijst.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 527x

Jouw laatst bekeken recepten