Kalfsoesters met fijne uien-mosterdsaus

Ingrediënten

  • 1 1/2 eetl. Dijonmosterd5 eetl. vloeibare boter4 kalfsoesters2 grote uien
  • gesnipperd1 theel. gedroogde dragon1 dl. vleesfond of bouillon2 eetl. koffieroom
  • zoutversgemalen peper

Bereidingswijze

Roer een halve eetlepel mosterd los met 2 eetlepels vloeibare boter en wrijf de kalfsoesters hiermee in.Laat ze 10 minuten liggen.Verwarm 3 eetlepels vloeibare boter in een pan en schep de uien en dragon erdoor.Fruit de uien in 5 minuten zachtjes glazig.Voeg de fond toe en smoor de uien in nog 15 minuten zachtjes gaar.Verwarm een grillpan voor tot deze goed heet is en rooster de kalfsoesters in 6-8 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege als ze vanzelf van de panbodem loslaten.Pureer het uimengsel met een staafmixer tot een gladde saus.Warm de saus nog enkele minuten door tot de dikte goed is.Breng de saus op smaak met mosterd, koffieroom, zout en peper. Leg de kalfsoesters op vier borden en strooi er zout en peper over.Schep de saus erover en ernaast.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 415x

Jouw laatst bekeken recepten