Kalfsragout met dille

Ingrediënten

  • ? 130 gr boter
  • ? 800 gr kalfsfricandeau
  • in 2 ? cm grote blokjes.
  • ? 50 gr bloem
  • ? ? tl versgeraspte nootmuskaat
  • ? 1 tl zout
  • ? 1 tl vers gemalen zwarte peper
  • ? 400 gr wortelen
  • in diagonale plakjes van ? cm.
  • ? 400 gr grof gehakte uien.
  • ? 3 ? el fijngehakte verse dille
  • ? 6 dl kippenbouillon
  • ? 1 ? dl room.

Bereidingswijze

? Verwarm de oven op 180? C. ? > Verhit 80 gram boter in de braadslede voeg het vlees toe en schroei het vlees aan alle kanten dicht zonder het te laten bruinen. ? > Vermeng 2 el bloem met de nootmuskaat, zout en peper en strooi dit over het vlees. ? > Laat het geheel op laag vuur al roerend 5 minuten garen, bloem en vlees mogen niet bruin worden. ? > Voeg de wortelen, ui en 2 el dille aan toe, overgiet het zo met bouillon dat vlees en groenten net onderstaan en breng het aan de kook. ? > Dek de braadslede af en laat het 1 ? uur stoven in de oven. ? > Neem de ragout uit de oven en zeef ze, bewaar de vast bestanddelen en de vloeistof apart.? Verhit een pan op matig vuur, laat de rest van de boter smelten, voeg de rest van de bloem toe en laat dit onder voortdurend roeren in ca. 5 minuten pruttelen tot een blanke roux. ? > Klop de vloeistof langzaam door de roux, breng dit aan de kook en klop dit in ca. 5 minuten tot een gladde saus. ? > Klop de room en het restant dille daar de saus en breng het met zout en peper op smaak. ? > Voeg het vlees en de groenten toe, laat alles nog een minuut of vijf zachtjes doorwarmen, schep het over in een dienschaal en dien het meteen op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 629x

Jouw laatst bekeken recepten