Kalfsrolletjes met appel en roomkaas

Ingrediënten

  • - 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
  • - zout en versgemalen peper
  • - 1 appel
  • - 100 gram roomkaas naturel
  • - 1 theelepel kerriepoeder
  • - 50 gram boter
  • - 1 dl medium sherry
  • - 1 dl vleesbouillon of vleesfond
  • - 4 eetlepels creme fraiche of kookroom
  • - houten cocktailprikkers of keukentouw

Bereidingswijze

Bestrooi de kalfsschnitzels met peper en zout. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in miniblokjes. Meng de roomkaas met de appel, kerriepoeder en versgemalen peper. Verdeel het appel-kaasmengsel over de schnitzels, rol ze strak op en maak er rolletjes van. Steek ze vast met een cocktailprikker.Verhit de boter. Bak hierin (op een niet te hoge stand, anders loopt de kaas eruit) de rolletjes goudbruin in circa 10 minuten. Houd ze warm onder aluminiumfolie. Schenk de sherry en de bouillon bij het braadvet, kook dit iets in en meng de creme fraiche erdoor. Presenteer de saus bij de vleesrolletjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 840x

Jouw laatst bekeken recepten