Kalkoen met penne en champignons

Ingrediënten

  • 4 kalkoenschnitzels van circa 125 gram per stuk
  • 2 eetl. bloem
  • zout en peper
  • 50 gram braadboter
  • 300-400 gram penne (of andere pasta)
  • Voor de saus:
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2-3 bosuitjes
  • 1 theel. gemengde gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/2 kippenbouillontablet
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 dl kookroom

Bereidingswijze

Bestrooi de kalkoenschnitzels aan beide kanten dun met bloem waar wat zout en peper door is geschept. Verhit de helft van de braadboter in een grote koekenpan en bak de schnitzels op halfhoog vuur in circa 10 minuten gaar en bruin. Keer ze in die tijd een keer om. Neem ze uit de pan en houd ze warm in een oven van 100?C. Snijd intussen de champignons in plakjes en de bosuitjes in ringetjes. Verhit de resterende boter in de koekenpan en laat de champignons omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren. Voeg de kruiden, de verkruimelde bouillontablet, het citroensap, de bosui en de room toe en laat een paar minuten stoven. Verdun de saus desgewenst met een scheutje water en breng op smaak met peper (zout zal niet nodig zijn).Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim water met wat zout, giet af en laat uitlekken. Schep de pasta terug in de pan en schep de champignonsaus erdoor. Schep de pasta in een voorverwarmde schaal en leg de in reepjes gesneden kalkoenschnitzels erop.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 794x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten