Kebabs met honing, gember en sinaasappel

Ingrediënten


Bereidingswijze

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Roer het sinaasappelsap, de honing, de sojasaus, de geraspte gemberwortel en de cayennepeper in een kom door elkaar en schep door het vlees. Meng goed, zodat de vleesblokjes rondom met de marinade zijn bedekt en laat een half uurtje intrekken. Rijg de vleesblokjes aan vier grote of acht kleine spiesjes (leg houten spiesjes een half uur in koud water om te voorkomen dat ze tijdens het roosteren verbranden). Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en laat ze op een bord afkoelen.Rooster de vleesspiesjes in circa 10 minuten niet te dicht op het vuur rondom bruin en bestrijk ze in die tijd een paar keer met de marinade uit de schaal. Bestrooi ze voor het serveren met de geroosterde sesamzaadjes. Lekker met rijst of brood en een komkommersalade.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1129x

Jouw laatst bekeken recepten