Kerstham

Ingrediënten

  • Varkensham
  • rondebil
  • Azijn
  • kruidnagels
  • Laurierblad
  • Thijm
  • Foelie
  • zout
  • Spaanse peper of Chilliepoeder
  • boter
  • zure appelstroop
  • bouillonpoeder
  • bloem
  • Ik heb het zo gedaan omdat ik dit gewoon op mijn gevoel maakt
  • en uiteraad smaken verschillen
  • Gewoon een beetje van dit en een beetje van dat.
  • veel su6

Bereidingswijze

Neem een verse achterham en bestrooi deze met zout leg de ham in een grote kom.Maak een marinade van half azijn/half water met een paar kruidnagels,enkele laurierbladen,een beetje thijm,een paar blaadjes foelie,en een paar spaanse pepers of een beetje chilliepoeder.Overgiet de ham met de marinade en zet deze weg op een koele plaats.laat het vlees minstens twee dagen in de marinade staan. keer het vlees een paar keer.Haal het vlees uit de marinade,laat het goed uitdruipen.Bak het vlees in hete boter aan alle kanten goed bruin.Leg het deksel op de pan en giet wat marinade met de specerijen,maar zonder de spaanse peper,erbij.Laat het vlees gaarworden.Haal het vlees uit de pan en snijd de ham in plakken.Leg deze op een schaal.Zeef de marinade.Voeg een lepel appelstroop en bouillonpoeder toe en maak de saus op smaak af.Bind de saus met aangemaakte bloem of aangemaakt aardappelmeel.Overgiet het vlees met saus en geef de rest van de saus er apart bij.De ham kan zowel bij brood maaltijd als bij de warme maaltijd worden gebruikt.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 782x

Jouw laatst bekeken recepten