Kip gestoofd in bulgaarse witte wijn met olijven

Ingrediënten


Bereidingswijze

Olijven in plakjes snijden. In kopje peterselie en de helft van bieslook fijnknippen, andere helft van bieslook achterhouden voor garnering. Sjalotjes pellen en heel fijn snipperen. Drumsticks bestrooien met zout en peper. In braadpan olie verhitten. Drumsticks in ca. 8 min. rondom bruin bakken. Met schuimspaan op bord scheppen. Sjalot aan bakvet toevoegen en ca. 1 min. al omscheppend zachtjes bakken. Wijn toevoegen en aan de kook brengen. Intussen bloem door creme fraiche roeren. Mengsel al roerend aan wijn toevoegen en blijven roeren tot een gladde saus ontstaat. Olijven, peterselie en bieslook erdoor roeren. Kip in saus leggen en afgedekt in ca. 45 min. zachtjes gaar stoven.Kip in saus opnieuw zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van bieslook erboven fijnknippen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha