Kip in chocoladesaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C. Meng de kaneelpoeder door de bloem. Haal de kipfilets door de gekruide bloem. Bewaar 1 theel. van het bloemmengsel. Pel de ui en snijd deze in ringen.Verhit de olie en de boter en bak de kipfilets rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart. Voeg de ui, cacaopoeder, suiker en tomatenpuree bij het bakvet, roer goed en giet de wijn en bouillon erbij. Meng 1 theel. van het bloemmengsel door de zure room en roer dit samen met de rozijnen bij het uimengsel. Verwarm de saus zachtjes 2 minuten tot het mengsel iets dikker is geworden. Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet de saus erover. Zet het gerecht afgedekt 20 minuten in het midden van de oven. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Strooi ze voor het serveren over de kipschotel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha