Kip in marinade met yoghurt

Ingrediënten

  • kip 1 kg
  • citroen- of limoensap 4 eetlepels
  • knoflook
  • geschild en fijngehakt 2 tenen
  • verse gember
  • geschild en fijngehakt 2
  • 5 cm
  • komijnpoeder 2 theelepels
  • korianderpoeder 2 theelepels
  • vers gemalen peper 1
  • 5 theelepel
  • plantaardige olie 1 eetlepel
  • zout 1 theelepel
  • in dunne plakken gesneden ui 2
  • kurkuma 1 theelepel
  • cayennepeper 1
  • 5 theelepel
  • natuuryoghurt 3 dl
  • ongezouten cashewnoten 30 gram
  • verse koriander
  • fijngehakt

Bereidingswijze

Ontvel de kip volledig maar houd hem heel. Maak met een scherp es overal kleine insneden. Leg hem in een grote kom. Meng citroen- of limoensap, knoflook, gember, komijn, koriander, zout en peper dooreen. Wrijf daar de kip mee in en werk het mengsel in de insneden. Dek de kom af en laat de kip circa 2 uur marineren in de koelkast.Verhit de olie in een koekenpan, voeg de uien toe en bak ze in 8-10 minuten zacht en goudbruin. Voeg kurkuma en cayennepeper toe en bak alles nog 2 minuten. Voeg op hoog vuur lepel voor lepel de yoghurt toe. Roer na elke toevoeging tot de yoghurt is geabsorbeerd. Doe het uienmengsel in een foodprocessor of mix het geheel, voeg cashewnoten of amandelen toe en draai er een gladde puree van. Leg de kip in een kasseral of braadslee en spreid er de uienpuree over uit. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie en zet de kip circa 1 uur in een op 180? (stand 4) voorverwarmde oven tot het vlees gaar is. Bedruip de kip vaak. Leg de kip op een voorverwarmde dienschaal en schep er de saus over. Bestrooi het vlees met fijngehakt korianderblad en dien het direct op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha