Kip in romige dragonsaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

? Bestrooi de kip in,- en uitwendig met wat zout en peper. ? Stop 8 takjes dragon in de buikholte van de kip. ? Smelt de boter in een stoofpan waar de kip precies in past. ? Braad de kip in ca. 10 minuten aan tot deze egaal bruin is. ? Haal de kip uit de pan en giet het braadvocht af. ? Giet de bouillon in de pan laat dit bruisend opkoken en schraap intussen met een houten lepel het aanzetsel in de pan los. ? Doe de kip terug in de pan, deksel erop, en laat de inhoud 80 minuten op laag vuur stoven. ? Haal intussen de blaadjes van de overgebleven takjes dragon af en hak ze fijn. ? Haal de gare kip uit de pan en houdt hem warm, door deze met aluminiumfolie te omwikkelen.? Kook het stoofnat tot stroperig in, roer er de room door en kook de saus nog twee minuten. ? Roer de gehakte dragon door de saus en haal de pan van het vuur. ? Snij de kip voor en schik de stukken op een dienschaal, giet er de roomsaus overheen en dien onmiddellijk op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 906x

Jouw laatst bekeken recepten