Kip met groenten en gember
Ingrediënten
- 500 g ontbeende kippenborsten
- 2 stengels bleekselderij
- 2 groene paprika?s
- 1 ui
- 1 eetl maizena
- 3 eetl sojasaus
- 3 dunne plakjes geschilde gemberwortel
- 3 eetl rijstwijn of rode port
- 5 eetl zonnebloemolie of olijfolie
- zout
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
snij de kip in reepjes. Was de bleekselderij en snij de stengels in dunne reepjes. Was de paprika?s, snij ze doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij ze in dunne reepjes. Schil de ui en snij hem in kleine stukken. Hak de gember in stukjes. Meng de maizena en de kipreepjes in een kom. Bestrooi met wat zout en peper. Verhit de helft van de olie in de wok.Bak de kip op een matig vuur totdat de reepjes licht gekleurd zijn. haal de kip uit de wok en zet het even apart.
Doe de rest van de olie in de wok en verhoog het vuur. Doe eerst de gember en de ui in de wok en na 2 minuten de selderij en de paprika. Roerbak dit maximaal 1 minuut op hoog vuur. Voeg de reepjes kip, de rijstwijn of porto en de sojasaus toe. Roerbak het geheel nog 2 minuten
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1310x