Kipfilet met paprika en kool in folie

Ingrediënten

  • zout * 1 rode paprika * 4 Chinese koolbladeren * 4 kipfilets * peper * 50 gr. boter of margarine * 1/2 dl. ketjap manis * 1 dl. tomatensap * 1 teentje knoflook * 1 theel. gemberpoeder * 1 eetl. rode port * 2 theel. aardappelmeel

Bereidingswijze

In grote pan water met zout aan kook brengen. Intussen paprika wassen. Halveren, zaadlijsten verwijderen en nogmaals halveren. Paprikastukken 5 min. koken. Met schuimspaan uit pan nemen. Onder koud water afspoelen. In zelfde pan met water koolbladeren 1/2 min. koken. Met schuimspaan uit water nemen. Onder koud water afspoelen. Kip inwrijven met zout en peper. In koekepan boter verhitten. Kip 5 min. bakken. Af en toe keren. Van aluminiumfolie 4 vellen van 40 cm. knippen. Op kip paprika leggen en omwikkelen met koolblad. Kipfilet op midden van aluminiumfolie leggen. Dichtvouwen. In steelpan op zacht vuur ketjap met tomatensap 5 min. koken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gemberpoeder en port toevoegen. Aan de kook brengen. In kopje aardappelmeel met 1 eetl. koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan saus toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Af laten koelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.Oven voorverwarmen op 175 C. Op rooster in midden van oven kippakketjes met naad naar boven in 15 min. gaar laten worden. Intussen in pan op zacht vuur saus in 5 min. verwarmen. Kip uit aluminiumfolie nemen en in plakken snijden. Plakken dakpansgewijs op schaal leggen. Saus in sauskom doen. Apart erbij geven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 486x

Jouw laatst bekeken recepten