Kipfilet met prei in kerriesaus

Ingrediënten

  • 1 eetl. arachide- of olijfolie1 eetl. kerriepoeder200 gr. gewassen prei
  • in
  • ringen100 gr. champignons
  • in plakjes3 dl. bouillon of koffieroom3 eetl. bloem
  • verse koriander2 halve kipfilets20 gr. boter of margarinezoutpeper

Bereidingswijze

Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast.Verwarm de boter met de olie in de pan.Bak hierin de kip goudbruin en gaar.Reken circa 7 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Neem de kip uit de pan en houd deze warm in folie.Roerbak de groenten met de kerrie in de pan.Voeg de bloem toe en roer dit door elkaar. Giet een scheutje vocht al roerende in de pan.Blijf roeren, voeg het overige vocht toe en maak een saus.Maak op smaak met zout en peper.Verwarm de kip nog even in de saus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha