Kipje Henriette

Ingrediënten


Bereidingswijze

Deel de kip in 4 stukken (of niet als je de voor kipfilets hebt geopteerd). Zet 3 borden klaar, doe in het ene een laagje olie, in het andere bloem met aromat, karwijzaad en een beetje peper en zout. Haal de kip eerst door de olie, dan door het bloemmengsel, en leg ze dan in het derde bord. (Een andere methode is het bloemmengsel in een stevige plastic zak (bijvoorbeeld een diepvries zak) te doen, en de stukken kip daar na elkaar in te doen en goed ts schudden)Snij de ui in ringen. Verhit in een pan de olie tot ze zeer heet is, en braad er dan de kip in aan. Vuur laag, doe de uien erbij en laat deze even fruiten. Stook het vuur weer op, en doe er twee eetlepels boter bij. Schud de pan even, de boter kleurt nu snel bruin. Maak in een beker een mengsel van: 2 theelepels Sambal Oelek, 2 theelepels Roedjak, 1 eetlepel Ketjap, 2 eetlepels Chilisaus, 1 eetlepel water, 1 eetlepel Mango Chutney en de aan stukjes gesneden gember (ongeveer 1 bolletje). Roer dit even door en giet dit in de pan. Vuur laag Wachten tot de kip gaar is (hangt af van wat je gekozen hebt, varieert dus van 30-45 min). Zet een schaal klaar, en doe daar de vaste bestanddelen in (met een schuipspaan overhevelen dus). Leg in de overgebleven saus de middendoor gesneden bananen en laat dit 2 minuten koken. Haal de bananen eruit, en doe deze bij de rest in de schaal. Maak de saus af met de maizena (maizena in kommetje klein beetje water erbij, dit bij de saus gieten, saus laten koken en indikken). Giet nu de saus over in de schaal, klaar.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 617x

Jouw laatst bekeken recepten