Kippenbouten met perziken in romige mosterdsaus

Ingrediënten

  • 2 flinke kippenbouten
  • zout
  • witte peper uit de molen
  • kerriepoeder
  • milde soort
  • 35 gram boter
  • 3/4 dl whisky
  • 3/4 dl gevogeltefond
  • uit potje
  • 6 halve perziken op lichte siroop
  • uit pot of blik
  • 1 1/2 dl kookroom
  • 2 theel. fijne Franse mosterd
  • zoals Grey Poupon

Bereidingswijze

Maak de kippenbouten droog met keukenpapier en wrijf ze in met wat zout, peper en kerriepoeder. Laat de boter smelten in een koekenpan met deksel en wacht tot het schuim grotendeels is weggetrokken. Bak de kippenbouten er in 6 - 8 minuten aan weerszijden goudbruin in. Voeg whisky en fond toe. Temper de warmtebron en leg het deksel schuin op de pan. Laat de kippenbouten in 30 - 35 minuten zachtjes gaar braden. Keer de bouten regelmatig om. Laat intussen de perzikhelften op keukenpapier uitlekken. Houd de bouten na het braden, verpakt in aluminiumfolie, warm. Roer 4 eetlepels lichte siroop uit pot of blik van de perziken door het in de koekenpan achtergebleven braadvocht. Laat alles even aan de kook komen. Schenk het mengsel door een zeefje in een pannetje. Roer de kookroom er door en breng alles, onze voortdurend roeren tot aan het kookpunt. Blijf roeren tot er een licht gebonden saus is verkregen. Klop de mosterd erdoor en voeg naar smaak zout en/of peper toe. Laat de saus na het toevoegen van de mosterd niet meer aan de kook komen. Warm, in slechts enkele minuten, de perzikhelften in de saus op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha