Kippenvleugels met koenjit uit Cambodja

Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugel of zgn. barbecuesticks
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 fijngehakte knoflookteentjes
  • 1 stengel gekneusde citroengras
  • 1/2 eetlepel geelwortel (koenir/koeniit)of 3 a 4 stukjes verse geelwortel (toko)
  • 3 Spaanse pepers
  • zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1/2 eetlepel zout
  • 4 bosuitjes
  • in de lengte doormidden gesneden en 2 a 3 cm lang

Bereidingswijze

Verhit een wok of koekenpan. Voeg als deze heet is olie toe. Fruit de knoflook, citroengras, pepers en voeg daarna de kippenvleugelstjes toe. Af en toe omscheppen.Voeg de volgende ingredienten toe: suiker, zout, geelwortel, vissaus en het water. Leg een deksel op de pan en laat het geheel zo?n 1/2uur 3/4 uur stoven, tot de kip gaar is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha