Knapperige ei-spinazietaart

Ingrediënten

  • Bereidingstijd: ca.25 min.Oventijd: ca. 45 min.6 eieren1 pak (10 vellen) fillodeeg450 gr. spinazie deelblokjes2 tomatenvloeibare margarine of olie125 gr verse roomkaas met kruideneventueel 4 eetlepels pestopeper en zout

Bereidingswijze

Fillodeeg laten ontdooien op kamertemperatuur.3 eieren hard koken, pellen en in plakjes snijdenspinazie in magnetron ontdooien en vocht in zeef eruit drukken.Oven voorverwarmen op 200 graden.Tomaten in kleine blokjes snijden. Fillodeeg voorzichtig uit verpakking halen en uitvouwen. Met kwastje drie vellen bestrijken met margarine of olie en op elkaar in vorm leggen. Dit nog twee keer herhalen, telkens iets verspringen.Rest van de eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper. Spinazie met roomkaasmengsel en tomaat en eventueel pesto mengen. Proeven of het zout genoeg is.Helft van het mengsel in de vorm scheppen, eiplakjes erover verdelen en de rest van het mengsel erover verdelen. Het overgebleven vel deeg in stukjes scheuren en over taart verdelen. In ongeveer 45 min. Goudbruin en knapperig bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha