Koe loe yok

Ingrediënten

  • 600 gr. mager varkensvlees
  • bv. fricandeau of varkenshaaszout1 eetl. lichte sojasaus
  • Voor het beslag:2 a 3 eieren3 eetl. maizena3 eetl. bloemzonnebloem
  • olie om te friturenVoor de saus:1 middelgrote ui1 teen knoflook1 rode
  • paprika1 groene paprika1 1/2 eetl. maizena3 eetl. ananassap2 eetl. gembersiroop
  • 3 eetl. wijnazijn of citroensap2 eetl. witte basterdsuiker2 eetl. ketchup-.html" itemprop="name">tomatenketchup
  • 1 eetl. lichte pruimensaus2 eetl. zonnebloemolie4 schijven ananasVoor de
  • garnering:4 schijven ananas8 Franse geconfijte vruchtjes

Bereidingswijze

Verwijder eventueel vet en snijd het vlees in blokjes van 2x2 centimeter.Bestrooi ze met zout, voeg sojasaus, vermengd met bloem toe en schep het vlees hierin om.Laat het ca. 15 minuten intrekken.Voor het beslag:Klop in een kom de eieren luchtig los. Voeg beetje bij beetje de maizena en de bloem toe en roer tot een egaal beslag.Roer er 2 a 3 eetlepels water door, tot een soepel beslag is verkregen.Verhit eerst de wok. Schenk er 4 deciliter olie in en verhit die tot het begint te roken.Wentel de blokjes vlees een voor een door het beslag, zodat ze rondom bedekt zijn.Bak vervolgens het vlees circa 1 a 2 minuten in kleine porties lichtbruin.Schep de blokjes uit de pan en laat ze in een met keukenpapier bedekt vergiet uitlekken.Draai de warmtebron uit, laat de pan staan.Bereid nu eerst de saus.Voor de saus:Pel de ui en de knoflook en snipper beiden fijn.Snijd de gewassen paprika's doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in vierkantjes.Maak de maizena aan met 3 eetlepels water.Roer tot een glad papje.Voeg hieraan ananassap uit blik, gembersiroop, azijn, suiker, wat zout, tomatenketchup, soja- en pruimensaus toe.Roer het tot een egale massa.Verhit in een steelpan met dikke bodem de olie, bak ui en knoflook eerst goudgeel en voeg de paprika toe.Bak circa 2 minuten, doe de gehalveerde schijven ananas erbij.Bak nog 1 minuut langer door.Giet, al roerende, het maizenamengsel erbij en breng dit alles op een matig vuur aan de kook of zet de pan op een warmhoudplaatje.Verhit de olie in de wok opnieuw en bak de voorgebakken stukjes vlees in 2 1/2 minuut gaar en goudbruin.Neem ze uit de wok en laat ze op keukenpapier even uitlekken.Doe de blokjes vlees over op een verwarmde schaal, desgewenst belegd met blaadjes sla of geblancheerde tauge.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha