Konijn in wijn en paddestoelen

Ingrediënten

  • * 8 sjalotjes
  • * 100 gr. shiitake of oesterzwammen
  • * 1 klein bakje kastanje-champignons
  • * 75 gr magere spekblokjes
  • * 1 tam konijn (1 kg.)
  • * 3 el bloem
  • * 2 el olie
  • * 3 el cognac
  • * 1/2 ltr rode wijn (Bourgogne)
  • * 2 dl wildfond (Lacroix)
  • * 4 teentjes knoflook
  • * 2 tl rozemarijnnaaldjes
  • * 2 tl tijm
  • * 1 laurierblad
  • * nootmuskaat
  • * 1 tl suiker.

Bereidingswijze

(kan een dag van tevoren) Sjalotjes in vieren snijden. Paddestoelen en kastanjechampignons in plakjes snijden. In wildpan of braadpan de spekjes in 5 min. zachtjes uitbakken. Sjalotjes,paddestoelen,champignons ca. 3min meebakken. Mengsel uit pan halen. Konijn door de bloem halen en overtollig bloem eraf schudden. Aan bakvet de olie toevoegen en verhitten. Vlees in 10 min. rondom bruin bakken. Uit de pan nemen. Aan bakvet toevoegen: cognac,wijn,wildfond, teentjes knoflook,rozemarijn,tijm.laurierblad,snufje nootmuskaat en de suiker. Al roerend aan de kook brengen. Vlees erin leggen met de deksel schuin op de pan ca. 1 uur zachtjes laten stoven. Champignonmengsel erdoor scheppen en dan nog 1/2 urr zachtjes laten sudderen.Vlees in saus opnieuw verwarmen(zachtjes). Op schaal leggen. De saus op hoog vuur in ca. 5min. inkoken tot sausdikte. De laurier verwijderen en de saus rondom het vlees schenken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 637x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten