Koolvis uit de oven met worteltjes

Ingrediënten

  • 400 g koolvisfilet (diepvries)
  • 1 bos bospeen
  • 1 kg vastkokende aardappels
  • geschild
  • 1 eetlepel komijn (djinten)
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • verkruimeld
  • 2 teentjes knoflook
  • fijngehakt
  • 5 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ?C. Leg de stukken bevroren vis in de ovenschaal. Meng het broodkruim met de knoflook en 3 eetlepels olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel dit mengsel over de vis en schuif de schaal in het midden van de oven. Laat de vis in 30-35 minuten goudbruin en gaar worden. Schil intussen de wortels en laat er een stukje groen aanzitten. Breng in een hapjespan 100 ml water met 2 eetlepels olijfolie, de komijn en zout naar smaak aan de kook. Voeg de wortels toe en stoof ze afgedekt in 10-15 minuten beetgaar. Kook intussen ook de aardappels in ruim kokend water met wat zout in 15 minuten beetgaar. Serveer de koolvis met de komijnworteltjes en de gekookte aardappels.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha