Krokant varkensvlees met nasi goreng telor

Ingrediënten


Bereidingswijze

Spoel de rijst af onder koud stromend water. Doe hem in een grote pan en voeg koud water en een snufje zout toe. Breng de rijst aan de kook, dek de pan af en laat hem ca. 9 minuten zachtjes koken op laag vuur tot al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Snijd de varkenshaas in flinterdunne reepjes met een scherp mes. Zet het vlees tot gebruik apart. Klop vijfkruidenpoeder, maizena, 1 ei en rietsuiker door elkaar. Schep het vlees hier goed door.Verhit de olie in een grote wok en bak het vlees op hoog vuur tot het gaar en knaperig is. Schep het vlees met een schuimspaan uit de wok en zet het weg. Snipper de ui met een scherp mes. Doe ui, knoflook, wortels, paprika en doperwten in de wok en roerbak ze 5 minuten. Voeg het vlees en de gekookte rijst toe en roerbak het geheel 5 minuten. Verhit de boter in een koekenpan en bak een omelet van de overgebleven eieren. Snijd de omelet op een schone plank in dunne reepjes en schep deze door het rijstmengsel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha