Lams- of rundvlees jhal fraizi

Ingrediënten

  • 350 gram gaar ontbeend gebraden lams- of rundvlees -
  • 3 eetlepels olijf- of arachideolie -
  • 1/4 thelepel komijnzaad -
  • 1/4 theelepel bruin mosterdzaad -
  • 8 fenegriekzaden -
  • 100 gram groene paprika in de lengte in 3 mm dikke reepjes -
  • 1 a 2 scherpe groene chilipepers in lange dunne reepjes zaden niet verwijderd -
  • 150 gram ui in dunne halve ringen -
  • 1 theelepel Worcestersaus -
  • 1 theelepel gemalen komijn -
  • 1 theelepel gemalen koriander -
  • 1/4 theelepel gemalen kurkuma -
  • 3/4 theelepel zout -
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Snijd het gare vlees in reepjes van 7 ? cm lang, ?cm dik en 1/2 cm breed Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur tot zeer heet. Voeg komijn- en mosterdzaad en fenegriekzaden toe Voeg zodra het mosterdzaad begint te springen - na enkele seconden -de paprika, chilipeper en ui toe. Blijf roeren en laat de ui bruin worden en de rest van de groenten slinken Voeg vlees, worcestersaus, gemalen komijn, koriander en kurkuma, zout en peper toe en laat het vlees al roerend op halfhoog vuur in 3-4 minuten door en door warm worden. Proef of het gerecht op smaak is en voeg eventueel meer kruiden toe.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 899x

Jouw laatst bekeken recepten