Lamsfricandeau met lente-stamppotje en citroenjus.

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 300 gram bospeen
  • 150 gram spinazie
  • 2 lamsfricandeau's a 300 gram
  • ? citroen
  • zout
  • peper
  • 70 gram koude boter of margarine
  • 3/4 dl halfdroge witte wijn
  • ? eetlepel vloeibare honing
  • ? pot vleesfond (380 ml)
  • ? zakje verse kervel

Bereidingswijze

stijd: +- 15 minuten Bereidingstijd: +- 55 minuten Van : "Nynke" Recept van llheks (www.smulweb.nl/pages/llheks) Aantal personen Keuken Internationaal Techniek Stoven Smaak Anders Soort gerecht Hoofdgerecht Hoofdingredient Lams-/kalfsvlees In combinatie met Aardappelen Bereidingstijd 30-60 minuten Ingredienten 500 gram vastkokende aardappelen 300 gram bospeen 150 gram spinazie 2 lamsfricandeau's a 300 gram ? citroen zout peper 70 gram koude boter of margarine 3/4 dl halfdroge witte wijn ? eetlepel vloeibare honing ? pot vleesfond (380 ml) ? zakje verse kervel Hulpmiddelen Extra nodig: aluminiumfolie Voorbereiding Aardappels schillen, wassen en in blokjes van 1 centimeter snijden. Bospeen met dunschiller schillen en in stukjes van 1 centimeter snijden. Spinazie wassen, laten uitlekken en grof snijden, tot gebruik in koelkast zetten. Citroen goed schoonboenen en boven kom met citroentrekker dunne reepjes van schil trekken. Citroen uitpersen. Lamsfricandeau bestrooien met zout en peper.In ruime braadpan 40 gram boter verhitten en fricandeau op hoog vuur rondom bruinbakken. Wijn,? dl water, citroenschilletjes, 1 eetlepel citroensap (rest wordt niet gebruikt) en honing aan fricandeau toevoegen. Vervolgens fricandeau afgedekt in 20 minuten (afhankelijk van dikte) bijna gaar (rose) stoven. Vlees uit pan nemen. Fond toevoegen en jus op hoog vuur tot helft laten inkoken. Fricandeau in jus terugleggen en 10 minuten zachtjes laten sudderen. Intussen aardappel- en wortelblokjes in weinig water en zout in 15 minuten gaarkoken, afgieten en in afgesloten pan warmhouden. Op laag vuur spinazie aan aardappel-wortelblokjes toevoegen en met spatel omroeren tot grof stamppotje. Op smaak brengen met zout, peper en 20 gram boter. Vier borden verwarmen. Lamsfricandeau in dunne plakken snijden en warmhouden in aluminium- folie. Rest van koude boter in blokjes snijden. Blokjes boter van vuur af al kloppend door jus roeren. Stamppotje over borden verdelen en fricandeau erbij leggen. Jus over vlees scheppen. Kervel erboven fijn knippen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha