Lamsvlees met sinaasappel-muntsaus

Ingrediënten

  • 2 plakken lamsbout
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel vloeibare knoflook
  • 25 g boter of margarine
  • 2 takjes munt
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 1
  • 5 dl sinaasappelsap met vruchtvlees
  • allesbinder

Bereidingswijze

bron : Menu 8 september 1993 / Esther WesterveldBestrooi het lamsvlees met zout en peper en bestrijk het met de knoflook. Verhit de boter in een koekepan en bak de plakken lamsbout in ca. 10 minuten aan beide kanten bruin en rose. Hak intussen de munt fijn (houd 2 toefjes achter). Neem het vlees uit de pan en roer de marmelade en het sinaasappelsap door het bakvet. Breng het aan de kook en bind de saus licht met allesbinder. Roer de fijngehakte munt erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper. Leg het vlees op 2 borden en schenk de saus er gedeeltelijk over. garneer met toefjes munt.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 799x

Jouw laatst bekeken recepten