MARINE-NASI GORENG

Ingrediënten


Bereidingswijze

Gebruik een uitstekende kwaliteit droogkokende rijst, anders is er kans dat de nasi nat en klef wordt, en zich slecht laat bakken. Kook de rijst gaar en droog. Het varkensvlees, het rookspek, de ham en de prei snijd je in 1? cm lange reepjes. Dan doe je een beetje margarine of olijfolie in een braadpan, voeg er de kruiden aan toe. Even laten fruiten. Daarna doe je het spek en het varkensvlees erbij; en later pas de ham en de garnalen. Onder voortdurend roeren het geheel nu een peer minuten laten aanbraden. Het mengsel overdoen in een zeef die boven een pan of kom is geplaatst, zodat het overtollig vocht wordt opgevangen. In dat vocht de rijst bakken, terwijl je het groente/kruiden/vleesmengsel toevoegt Alles enkele minuten doorbakken. Op smaak afmaken met zout en ketjap

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

3 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1860x

Jouw laatst bekeken recepten