MAROKKAANSE GROENTENSTOOFPOT

Ingrediënten


Bereidingswijze

Deze geurige stoofpot eet je met Marokkaans brood of ciabatta. Maak 500 g pompoen of courgette, 200 g winterwortel, 1 rode paprika, 1 aubergine en 4 tomaten schoon en snijd ze in stukken. Pel 2 uien en snijd ze in partjes en snipper 2 tenen knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit 1 rode peper en hak de peper fijn.Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en rode peper heel zachtjes aan. Schep de overige groenten erdoor en voeg 1 dl kruidenbouillon, 100 g rozijnen, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel zout en veel versgemalen zwarte peper erdoor en stoof de groenten afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar. Schep er 1 blik uitgelekte kikkererwten (400 g) door en warm alles nog eens goed door. Serveer het brood erbij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 413x

Jouw laatst bekeken recepten