Marokkaanse kip met dadels en amandelen
Ingrediënten
Bereidingswijze
Amandelen een nacht van te voren in water zetten. Giet ze 's ochtends af en giet er vervolgens kokend water overheen. Laat dit drie minuten staan, giet af en trek de vliesjes van de amandelen. Droog ze af met een schone doek en zet ze ca. 3 minuten in een hete oven zodat ze lichtbruin worden.Ontpit de dadels en laat ze in het citroensap een uurtje marineren. Bak de uien in de olie glazig en laat afkoelen. Vul elke dadel met een hele amandel en wat ui en rol deze door het specerijenmengsel. Zout de kip van binnen en van buiten en vul deze dan met de dadels. Naai het gat dicht. Overgebleven dadels kun je in de bakpan rondom de kip doen. Voeg het saffraan toe aan het overgeleven specerijenmengsel en smeer hier de buitenkant van de kip mee in. Leg de overgebleven uien en de kip in een grote braadpan. Druppel de honing en het water over de kip, dek de pan af met alufolie en laat de kip op laag vuur twee uur stoven. regelmatig checken en water toevoegen als dat nodig is.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 899x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Samurai Saus
- Smeuiige camembert uit de magnetron
- De te gekke vistaart van Jamie Oliver
- Kalkoen uit de römertopf, gevulde
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Gestoofde kalkoenbouten
- Rollade uit de romertopf.