Melklam in de oven

Ingrediënten


Bereidingswijze

- Week en spoel de kikkererwten. - Gaar ze zacht in bouillon met aromaten, op een klein vuur onder deksel. - Kruid het lam flink met zout, piment en oregano. - Kleur dit in boter en braad 10 ? 15 minuten in de oven. - Laat dit dan 20 ? 25 minuten rusten in een gedoofde oven op 85 graden. - Laat de bulghur zwellen in kokend water met zout, citroen, koriander en munt. - Meng de bulghur met de kikkererwten. - Schik dit in het midden van de borden. - Versnijd het vlees en schik in het midden van de bulghur. - Blus de braadsappen van het lam. - Kook ze snel los met bouillon of jus van lam. - Werk af met olijfolie. - Zeef dit en nappeer het vlees gul met de jus

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

2 2

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha