Mexicaans gourmet

Ingrediënten

  • snufje zout -
  • zonnebloem olie -
  • 2 eetlepels limoensap -
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt -
  • 2 eetlepels tacokruiden -
  • 200 gram lamslappen dunne plakjes a 1/2 cm gesneden -
  • 200 gram rundergehakt -
  • 200 gram varkensfilet dunne plakjes a 1/2 cm gesneden -
  • 3 eetlepels komijnzaad gemalen -
  • 3 eetlepels vleeskruiden zonder zout

Bereidingswijze

Varkenslapjes in een limoenmarinade Meng 3 eetl. olie met 1 eetl. vleeskruiden en het limoensap. Leg de varkenslapjes in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren. Dep de lapjes droog en bak ze aan tafel in een pannetje (droog of met 1 theel. olie) bruin en gaar. Lekker met aan tafel meegebakken lente-ui, stukjes avocado en koriander Lamslapjes in een tacomarinade Meng 3 eetl. olie met 1 eetl. vleeskruiden en de tacokruiden. Leg de lamslapjes in de marinade en laat het vlees minimaal 30 minuten marineren. Dep de lapjes droog en bak ze aan tafel in een pannetje (droog of met 1 theel. olie) bruin en gaar. Lekker met aan tafel meegebakken stukjes groene paprika, kidneybonen, maiskorrels en koud erover een lepeltje pittige tomatensaus en zure room. Geef er tacochips bij Mexicaanse hamburgers met komijn en fijngehakte peterselie. Meng het gehakt met 3 eetl. olie, 1 eetl. vleeskruiden, een mespuntje zout, de gemalen komijn en de fijngehakte peterselie. Vorm hier 8 hamburgertjes van. Bak de hamburgertjes aan tafel in een pannetje (droog of met 1 theel. olie) bruin en gaar. Lekker met aan tafel meegebakken uienringetjes, tomaat, stukjes ingemaakte jalape?opeper en zwarte olijven. Strooi wat geraspte kaas over de hamburgertjes en laat dit eventueel smelten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1859x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten