MEXICAANSE FONDUE MET HOLLANDSE KAAS

Ingrediënten

  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 1 groen paprika (in blokjes) 1-2 groene Spaanse pepers (fijngehakt)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenstukjes (400 g)
  • 250 g geraspte belegen cheddar
  • OM TE DOPEN: 4 bloemtortilla"s
  • 1 klein zakje nachochips of stokbrood

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Mak de pepers schoon en verwijder eventueel de zaadjes en hak de pepers fijn.Fruit de ui zachtjes enkele minuten in de olie. Voeg de paprika en groene peper toe en pers de teentjes knoflook erboven uit. Fruit alles enkele minuten zachtjes mee. Strooi de bloem over de groenten en fruit 1 minuut zachtjes mee. Roer er 1 dl water en de gemalen komijn door. Breng alles aan de kook en roer het mengsel glad. Roer de tomaten met sap erdoor en breng alles roerend aan de kook. Roer de geraspte kaas erdoor en laat de kaas smelten. Doe de fondue over in een fondueschaal en houd hem warm op een rechaud.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha