Mihoen met pikante kabeljauw en sajoer van tom
Ingrediënten
- 1 grote ui - 2 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel suiker - 1/2 theelepel gemberpoeder - 2 theelepels sambal trassie.html" itemprop="name">trassi - 2 theelepels laos - 3 eetlepels santen - 200 gram kabeljauw (diepvries) - 500 gram tomaten - 2 theelepels bouillonpoeder - zout - 200 gram mihoen - 10 sprietjes bieslook.
Bereidingswijze
Snipper de ui fijn. Verhit 2 eetlepels olie en bak de suiker, gemberpoeder, de helft van de ui, 1 1/2 theelepel sambal en 1 theelepel laos al pmscheppend 2 minuten. Pers 1 teentje knoflook erboven uit. Voeg de santen en 1 1/2 dl. water toe en breng dat al reorende aan de kook. Leg de kabeljauw erin en laat deze afgedekt op laag vuur in 10 minuten gaar worden. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit in een pan de rest van de olie en bak de rest van de ui, sambal en laos 2 minuten. Pers de ander teen knoflook erboven uit. Schep de tomaten en de buoillonpoeder erdoor den bak dat nog 5 minuten mee. Breng de sajoer op smaak met zout. Kook ondertussen de mighoen gaar. Verdeel de mihoen over twee borden. Schep de kabeljauw ernaast en verdeel er de sajoer over. Knip de bieslook erboven.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1792x