Mosselen in wijn - roomsaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

? Schenk de wijn in de mosselpan. ? Kneus de thijm, het laurierblad en de peterselie met uw vingers en voeg ze aan de wijn toe en laat dit op hoog vuur aan de kook komen. ? Doe de mosselen in de pan en roer ze met een schuimspaan door de vloeistof, haal ze uit de pan zodra ze zich openen. ? Breng het vocht op hoog vuur aan de kook en laat dit tot de helft inkoken, zeef het vocht boven een kom. ? Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten in ca. 2 minuten goudbruin, voeg het mosselvocht toe en laat het geheel een minuut doorkoken.? Zeef het vocht boven de schone mosselpan, voeg de kerrie, cayennepeper en 2/3 van de room toe en laat het geheel 1 minuut doorkoken. ? Klop de eierdooiers en de rest van de room in een kommetje, klop hier 2 eetl. van de hete vloeistof door en schenk dit rustig kloppend bij de inhoud van de pan. ? Voeg de mosselen toe en warm dit al roerend op een heel laag vuur nog eens 1 minuut doorwarmen, laat de saus niet aan de kook komen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1021x

Jouw laatst bekeken recepten