Mosselen op z'n Vlaams

Ingrediënten

  • 4 kilo mosselen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 worteltjes
  • 1 klein bosje bladselderij
  • 2 eetlepels slaolie
  • 3 dl witte wijn
  • een halve thelepel gedroogde tijm
  • 50 gr boter.

Bereidingswijze

Mosselen wassen en schoonmaken groenten snijden en wassen. bladselderij kleinhakkenVerhit de olie in een grote diepe pan en bak hierin de prei,de ui,en de worteltje 3 min. op hoog vuur Voeg de wijn ,de bladselderij en de tijm en de mosselen aan de pan toe. Verdeel de boter erover. Doe het deksel op de pan,breng het vocht aan de kook. Kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze allemaal openstaan en gaar zijn. Schud de mosselen tussentijds even op. Verwijder de mosselen die niet opengaan.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1009x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten