Oost-west gepaneerde varkensschnitzel met limoen

Ingrediënten

  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels a 125 gram -
  • 4 oude witte boterhammen -
  • 50 gram sesamzaad -
  • 1/2 rode peper -
  • 1 theelepel zout -
  • 1 ei -
  • 1 limoen -
  • 50 gram boter

Bereidingswijze

Verwijder de korsten van de boterhammen en verkruimel ze in een keukenmachine of met de staafmixer. Verhit een koekenpan en rooster het sesamzaad goudbruin (ca. 3 minuten) Verwijder de zaadlijst van de peper en snijd de peper fijn. Meng de broodkruimels, de peper, het sesamzaad en het zout. Klop het ei los met een beetje water. Snijd 8 schijfjes van de limoen. Haal de schnitzels eerst door het ei en wentel ze vervolgens door het sesammengsel zodat ze helemaal bedekt zijn. Verhit de boter in 2 ruime koekenpannen, wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak de schnitzels (2 per pan) in ca. 8 minuten aan beide kanten goudbruin. Laten uitlekken. Leg op elke schnitzel 2 schijfjes limoen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha