Orecchioni met varkensvlees in roomsaus en kwartel
Ingrediënten
- 400 gram varkenslapjes in dunne plakjes gesneden 1 bakje champignons in plakjes gesneden 3 el olijfolie 1 el citroensap snufje saffraan 4 el room 12 k kwarteleitjes zoutVOOR DE RODE WIJNSAUS:1.5 dl bruine bouillon 1.5 dl rode wijn 2 el gehakte sjalotjes 1 laurierblaadje 1 takje tijm.
Bereidingswijze
Maak de Italiaanse wijnsaus door de bouillon, wijn sjalotjes, laurierblad en tijm te koken. Laat dit flink inkoken. Sla de varkenslapjes flinterdun e snijd ze in reepjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en roerbak het vlees 5 minuten. Roerbak dan de paddestoelen 2 minuten. Schenk de rode wijnsaus erbij en laat het mengsel 20 minuten zachtjes koken. Doe ondertussen de pasta, het citroensap en de saffraan in een pan kokend water met zout. Kook de pasta in 12 minuten al dente, giet hem af en houd hem warm. Roer de room door het vleesmengsel en warm het 3 minuten op. Kook de kwarteleitjes 3 minuten, koel ze af in koud water en pel ze. Schep de pasta in een warme schaal, hierop het vlees en de saus en garneer het gerecht de de eitjes,
Serveer direct.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 591x