Osso Bucco op Milanese wijze

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof er de fijngehakte sjalotjes in tot ze glazig worden. Voeg er de schijfjes wortel aan toe, samen met de gepelde en in stukjes gesneden tomaten. Meng goed dooreen, dek de pan af en laat de groenten 5 a 10 min. stoven. Intussen wentelt u de schijven kalfsschenkel in de bloem. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en braad de kalfsschenkels aan beide zijden aan. Leg ze op de groentemengeling en kruid met peper en zout, tijm, laurier, basilicum, marjolein en de geperste teentjes knoflook. Blus het braadvocht met de witte wijn en de droge vermout. Maak de braadresten goed los en giet over de ossobuco. Voeg er de 3 reepjes citroenschil aan toe en laat nog 1h30 verder stoven op een zacht vuurtje. Schik de stukken schenkel op een diepe schotel en overgiet met de saus. Bestrooi met parmezaan en geef er tagliatelle of risotto bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 580x

Jouw laatst bekeken recepten