Osso Bucco van de oude Belgen

Ingrediënten


Bereidingswijze

-was en snij alle groenten en champignons in grove stukken -hak de sjalotjes en de knoflook fijn-bak de kalfschenkel aan in een pan met een klontje boter, tot hij mooi bruint -voeg 1 teentje knoflook toe en een paar lepels tomatenpuree en laat even stoven -bevochtig dan met de kalfsfond -laat alles circa 45 min sudderen (als het vlees makkelijk van het been komt is het klaar) -als het vlees 30 min opstaat, bereiden we de groenten in een andere pan -eerst fruiten we de sjalot in wat boter met het knoflookteentje -dan voegen we de 3 paprika's erbij met de champignons en laten het circa 10 min stoven op zacht vuur -voeg dan de tomatenblokjes erbij en laat nog even sudderen -schep de groenten uit de pan en voeg bij de kalfschenkel -deglaceer nu het stoofvocht van de groenten met het flesje bier en laat even inkoken, en voeg dan bij de schenkel, die nog even doorpruttelt -indien nodig de saus binden met wat roux

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha