OSSO BUCCO VAN ZEEDUIVEL MET WITLOOF

Ingrediënten

  • 4 zeeduivelmoten van 2 cm dikte
  • ontveld en ontvliesd;
  • - 4 plakken gezouten en gerookt spek;
  • - 2 kg witloof van vollegrondteelt;
  • - 1 flesje abdijbier van 25cl (bv Saint Feuillien);
  • - 2 dl kalfsfond;
  • - 80 g boter;
  • - 4 koffielepels artisanale mosterd;
  • - 4 koffielepels opgeklopte slagroom;
  • - peper en zout

Bereidingswijze

: 30 minuten Bereiding: 20 minuten Recept van viske... (www.smulweb.nl/pages/viske...) Aantal personen 4 Keuken Belgisch Techniek Bakken in oven Smaak Anders Soort gerecht Hoofdgerecht Hoofdingredient Vis In combinatie met Groenten Bereidingstijd 30-60 minuten Ingredienten 4 zeeduivelmoten van 2 cm dikte, ontveld en ontvliesd; - 4 plakken gezouten en gerookt spek; - 2 kg witloof van vollegrondteelt; - 1 flesje abdijbier van 25cl (bv Saint Feuillien); - 2 dl kalfsfond; - 80 g boter; - 4 koffielepels artisanale mosterd; - 4 koffielepels opgeklopte slagroom; - peper en zout Hulpmiddelen 4 inoxringen van 9 cm diameter en 2 cm hoogte Voorbereiding 1. De zeeduivelmoten opbinden met keukentouw om een ronde vorm te krijgen.2. De bittere kern uit de voet van de stronkjes witloof snijden en de blaadjes zorgvuldig losmaken. 3. Het spek in hete olie bakken tot het bros en knapperig is, laten uitlekken en warm houden. 4. De zeeduivelmoten aan beide kanten kruiden met peper en zout, in een hete pan met half boter en half olie 3 minuten aan elke zijde goudbruin bakken en uithalen. 5. De pan deglaceren met het bier. De kalfsfond toevoegen en alles al roerend aan de kook brengen. De witloofblaadjes hierin 5 minuten laten smoren, uithalen en enkele minuten afkoelen. 6. De ringen op een ovenschotel plaatsen en de witloofblaadjes elkaar overlappend in de vier ringen schikken, met het uiteinde over de rand van de ringen. Opvullen met de zeeduivelmoten (zonder het touwtje). De bovenkant van de vis bestrijken met de mosterd en de witloofblaadjes naar binnen t! oe omslaan, zodat de zeeduivel volledig bedekt wordt. De osso bucco 5 a 6 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ?C plaatsen. 7. Het smoorvocht van het witloof zeven, even inkoken en de saus op smaak brengen met peper en zout. 8. Een spiegel saus op de voorverwarmde borden gieten, de osso bucco erop plaatsen (de onderkant droogdeppen om de sausspiegel mooi te houden). Een lepeltje slagroom erop schikken en het krokante spek. Eventueel versieren met gefrituurde zeekraal.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 546x

Jouw laatst bekeken recepten