Osso bucco

Ingrediënten

  • ? 1 kg kalfschenkel in plakken van gelijke dikte gezaagd. ( ca. 3 - 3 ? cm dik )
  • ? 3 fijngehakte grote uien
  • ? 2 bleekselderijstengels
  • fijngesneden.
  • ? 2 tenen fijngehakte knoflook.
  • ? 400 gr wortelen
  • in kleine blokjes
  • ? 500 gr. tomaten
  • ontveld
  • ontpit en grof gehakt.
  • ? 5 dl kippenbouillon.
  • ? 1 dl droge witte wijn
  • ? 1 bouquet garni
  • van Italiaanse kruiden.
  • ? 1 el geraspte citroenschil
  • ? 1 el geraspte sinaasappelschil
  • ? 3 el gehakte peterselie.
  • ? olijfolie
  • ? Braadpan
  • steelpan
  • dienschaal.

Bereidingswijze

? Een scheutje olie in de pan verhitten en de schenkels rondom mooi bruin bakken, de uien,bleekselderij, knoflook en wortelen toevoegen, betrooien met wat zout en 10 minuten laten sudderen. ? > Intussen de bouillon en de wijn in een pannetje verwarmen en bij het gerecht schenken, het bouquet garni en de tomaat toevoegen, op smaak brengen met peper en zout. ? > Deksel op de braadpan en 75 minuten zachtjes laten sudderen.? > De citroen, - sinaasappelrasp en knoflook toevoegen, het geheel een minuutje goed roeren, op een verwarmde schaal opdienen en bestrooien met peterselie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 641x

Jouw laatst bekeken recepten