Oud-hollandse Hutspot met klapstuk

Ingrediënten

  • Aardappel................................1 kilo
  • geschilde wortel......................300 gram
  • schoon gemaakte uien............200 gram
  • klapstuk....................................400 gram
  • zout ........................................naar eigen smaak
  • gemalen witte peper...............snufje
  • boter........................................75 gram
  • melk.........................................indien nodig

Bereidingswijze

Kook het klapstuk gaar in water ongeveer 1 uurtje Schil de aardappels en snij ze in gelijkmatige stukjes en doe ze dan in grootte pan samen met de klapstuk en zet de aardappels voor 2/3 in het bouilon van het klapstuk . Snijd de wortel over dwars door en leg hem met de platte kant op de snijplank en snij hem in dunne plakjes 2 a 3 mm dik. En doe dit ook met de uien. Doe de uien en wortels bij de aardappels en klapstuk en zet dit op het vuur en breng hem aan de kook samen met zout en laat dit op laag vuur gaar worden. Als de aardappels gaar zijn giet men dit af,en haal de klapstuk eruit, en stoomt men dit droog. Doe er een klont boter en wat witte peper bij en stamp dit goed door elkaar (of met een mixer). Als de stamppot wat droog is kan men er wat melk aan toevoegen. De klapstuk kan in kleine stukjes gesneden worden en door het hutspot geroerd worden, maar kan ook apart gegeten worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha