Ovenschotel met gehakt en rode kool

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g half-om-half gehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 1 pak Iglo Rode kool met appeltjes (deelblokjes
  • 450 g)
  • mespunt gemalen kaneel
  • 2 zakjes puree a la minute naturel (Maggi
  • 1 pak met 3 zakjes)
  • 2 el creme fraiche (bekertje
  • C1000 selectie)
  • 2 el fijn geknipte bieslook
  • 100 g belegen geraspte kaas (zakje)

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul. Breng het gehakt op smaak met de kerrie, peper en zout. Verwarm intussen de rode kool met de appeltjes al omscheppend en breng op smaak met de kaneel. Bereid 2 zakjes aardappelpuree met 5 dl kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de creme fraiche en het bieslook door de puree. Verdeel het gehakt over de bodem van een ingevette ovenschaal (inh. 2 l). Verdeel de rode kool erover en vervolgens een laag aardappelpuree. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel ca 30 min. in het midden van een voorverwarmde oven (200graden) tot de bovenkant goudbruin is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha