Ovenschotel met groene kool en krabbetjes

Ingrediënten

  • 40 gram gerookt vet spek
  • in reepjes500 gram aardappels
  • geschild
  • in kleine dobbelstenen500 gram groene kool
  • in dunne reepjes1 el olie1 kilo krabbetjes
  • in stukken van ca 5 cm1 grote ui
  • grof gesneden250 ml kippenbouillon
  • van een tablet2 laurierblaadjes1 tl tijmblaadjes1 el mosterd1-2 el witte (wijn)azijnzout en peper100 gram geraspte jong belegen kaas75 gram ontbijtspek
  • in plakjes3 el fijngesneden peterselie

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.Grote braadpan verhitten en hierin reepjes spek in 5-10 min. uitbakken. Aardappelen toevoegen en ca 10 minuten meebakken. Kool toevoegen en al omscheppend 5 min. meebakken. Aardappelmengsel uit pan scheppen. Olie aan achtergebleven braadvet toevoegen en krabbetjes hierin op hoog vuur aan alle kanten bruin bakken in 5-8 min. Ui en knoflook toevoegen en nog 3 min. meebakken. Aardappelmengsel en krabbetjes in ovenschaal leggen. Bouillon met laurier, tijm, mosterd en azijn aan de kook brengen en in ovenschaal schenken. Gerecht met zout en peper bestrooien. Schaal afdekken met aluminiumfolie en gerecht in midden van de oven 30 minuten laten garen. Folie verwijderen, kaas erover strooien en gerecht nog 20-30 min. laten gratineren. Ontbijtspek in droge hete koekenpan in ca 5 minuten krokant bakken. Verkruimelen en samen met peterselie over gerecht strooien.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha